fredag 30 november 2007

Takläggning och solsken

Idag har vi börjat spika råspont. Solen tittade fram och det var en härlig dag. Vädret är bra konstigt... igår gick det inte att börja på grund av regn och blåst i mängder.

onsdag 28 november 2007

Bilder från takstolsresningen

Eftersom jag var på lalandia och badade då takstolarna kom på plats så hade jag inga bilder. Men Inge var på plats och fotade lite.

tisdag 20 november 2007

Det saknas ett tak

Det saknas även ett mellanbjälklag... Det börjar bli möjligt att föreställa sig ovanvåningen nu. På bilden kan man se hur de kapade bjälklags-balkarna är kapade och instuckna i balken som går genom köket. Man kan även se ut genom dörren till den blivande franska balkongen, det är grannens träd man ser.

Kransen är uppe

Idag satte vi upp taklagskransen. Detta firade vi med tårta, snaps och kaffe.

måndag 19 november 2007

Takstolarna är resta!

En ny milstolpe har passerats. I onsdags så lyftes takstolarna på plats. Tyvärr kunde jag inte vara med då det var ledningsgrupps möte i Stockholm. På bilden skymtar man även att en gavel är murad. Detta gjordes i torsdags och fredags. Huset har fått "volym", med takstolarna på plats har det har blivit enklare att visualisera det färdiga resultatet. Idag måndags så murade vi gaveln till carporten och det är två gavlar kvar som ska göras innan råspont och papp ska på.

Imorgon, tisdag, ska vi ha taklags fest!

måndag 12 november 2007

I väntan på takstolarna

Idag, måndag, har vi satt hammarbanden (45x105 regel som man sätter takstolarna på) och mätt ut var takstolarna ska hamna. På dessa ställen har vi sedan satt vinkeljärn för infästning.

Tyvärr så kan jag inte vara med och hjälpa till under resten av veckan, då det är Öredev imorgon Tisdag, Ledningsgruppsmöte med Endevo i Stockholm på Onsdag och så ska vi åka till lalandia och bada med några andra familjer på Torsdag för lite semester. Kommer inte hem igen föränn på Söndag.
Takstolarna ska komma imorgon och kranbilen på Onsdag. Visst ska det bli skönt med lite semester man samtidigt synd att missa takstolsresningen. Och inte nog med detta de lovade att taket ska bli lagt denna vecka!

söndag 11 november 2007

Lördagshjälp med dosor och elrör

I lördags så hjälpte farsan och Sascha till med att sättaeldosor och elrör. Det blåste ganska kraftigt och det snöade, haglade och regnade om vartannat. Det märks att vinterna är på gång. Det blir kallt om fingrarna utan vantar. På bilderna ser man en glad Sascha i klädkammaren och farsan mura fast en av kopplingsdosorna i vardagsrummet mitt under pågående hagelstorm. Kopplingsdosorna är till för att man ska slippa ha hängande sladdar mellan TV:n och TV bänken. Lyckades passa in ett VP50 rör i en kopplingsdosa! Man kan även se spåren för sorroundhögtalarna.

tisdag 6 november 2007

Balkarna på plats och ingjutna

Idag färdigställde vi gjutningen i U-profilen runt om huset. Samtidigt satte vi balkarna på plats och gjöt in dessa. Två st limträbalkar för uteplatsen, inkädda i svart plast på bilden.Satte även dit två stålbalkar för öppningarna mellan entré - kök och kök -vardagsrum. På bilden syns även den grova (HEA-240) balken, men denna ska sättas ovanpå hammarbanden då takstolarna ska stickas in i balken och på så sätt slipper vi en synlig balk mitt i köket.